Skip to main content

ANNONCERING:

IPO: Hove A/S

tegningsperioden er slut. Læs mere om resultatet af udbuddet her.

Danske Hove A/S udvikler og producerer smøringsteknologi til vindmøller og andet tungt maskineri. Selskabets produkter har været benyttet af vindmølleindustrien i 20 år, og selskabet vil nu benytte en børsnotering til at udvide kundeporteføljen til bl.a. servicering af kraner på havneterminaler samt større maskiner til minedrift.

Udbuddet i hovedtræk

Udbudskurs

5,00 DKK pr. aktie

Tegningsperiode

D. 4. nov. – D. 17. nov.

Minimumstegning
760 aktier

3800 DKK
Emissionsbeløb

35-40 mDKK

Ticker

HOVE

Markedsværdi

80 MDKK

Første handelsdag

D. 26. nov. 2021

Minimumstegning for individuel tildeling

250.000 DKK

Forhåndstegning

17,24 MDKK (49%/51%)

Børs

First North Denmark

Kort om virksomheden

 • HOVE A/S

  Selskabet blev stiftet i år 2000 og har siden da udviklet og produceret smøringsteknologi til tungt maskineri. Med hovedsæde i Glostrup har selskabet formået at etablere sig som den førende leverandør af smøringsteknologi til vindmølleindustrien.

 • PRODUKT

  Vindmøller har en række mekaniske lejer. Disse lejer gør det muligt for vindmøllens forskellige dele, at rotere og opsamle mest muligt energi fra vinden. Lejerne består af forskellige metalkomponenter, som skal kunne gnide mod hinanden uden at tage skade, hvorfor lejerne altid skal være smurt med specialdesignet smørefedt.

  Hoves løsning består af en smørepumpe, slangesæt, lynkoblinger/smørenipler og beholdere med smørefedt. Udover Hoves hardwareprodukter har selskabet de sidste par år arbejdet intenst med at udvikle en softwareløsning, som kommunikerer med Hoves pumpe og dermed sikrer, at smøringen foregår korrekt, og samtidig tracker det arbejde der er udført.

 • FORRETNINGSMODEL

  Hove har en dynamisk forretningsmodel bestående af forskellige elementer og indtægtskilder. Hove sælger først og fremmest pumper og tilbehør såsom slanger, koblinger osv. til kunden. Efter kunden har valgt at skifte over til at bruge Hoves løsninger frem for smørepistoler eller spandpumper, vil kunden derefter automatisk også skifte over til at købe sit smørefedt i Hoves beholdere, da disse passer til Hoves pumper. Dermed sælger Hove deres udstyr som et engangssalg “up front”, og derefter vil kunden hvert år indkøbe fedtbeholdere fra Hove. Hermed består Hoves forretningsmodel både af engangssalg af udstyr og løbende indtjening gennem salg af smørefedt.

 • MARKED

  2020 var et rekordår for installationer af vindmøller på globalt plan, på trods af store udfordringer inden for hele forsyningskæden som resultat af Covid-19. Der var ved udgangen af 2020 installeret 743 Gigawatt vindenergi på verdensplan, og Global Wind Energy Councils rapport ”Global Wind Report 2021” forecaster en fortsat eksponentiel vækst med 4 % CAGR for nye installationer frem til 2025, hvilket betyder en 10 % CAGR for markedet som helhed frem til 2025. Især antallet af havvindmøller er forecastet til at vækste kraftigt med en forventning om en firedobling af nye installationer i 2025.

 • KONKURRENCE

  Hove møder konkurrence fra primært tre kategorier: producenter af traditionelle smørepumper, en direkte konkurrent med en lignende løsning samt producenterne af Smørefedt. Der er mange producenter af Smørepistoler og Spandpumper, men de mest populære i Hoves markeder er SKF og Lincoln Industrial (SKF købte Lincoln Industrial tilbage i 2011, men har beholdt brandet separat). Hove har indtil videre kun én direkte konkurrent på markedet, som leverer løsninger meget lig Hoves. Selskabet DanHydra har udviklet produktet “KIS” (Keep It Simple) som på mange punkter ligner Hoves produkter.

 • PROVENU

  Hoves vækstplan lægger op til en række investeringer, som dækker over en række områder. Vækstplanen forudsætter en organisatorisk oprustning og en professionalisering af en række funktioner i 2021-2022. Selskabets vækstplan indebærer samtidig en indtræden på nye markeder og med nye produktløsninger.

Finansiel information

(MDKK) 2019 2020
Nettoomsætning 100,6 103,0
EBITDA 4,5 9,7
EBIT 3,7 8,9
Resultat efter skat 2,3 5,7

Multipler

Selskabet handles til følgende multipler baseret på pre-money markedsværdi:

 • P/S – 1,3x
 • EV/EBITDA – 9,1x
 • P/E – 14x
2020 (Historisk)

P/S

EV/EBITDA P/E
First North 13,7 21,8 20,3
Danske Small Cap 5,6 13,8 12,8
Danske Mid Cap 5,1 9,3 15,2
Danske Large Cap 5,5 23,5 26,3

Dokumenter

Læs nedenstående prospekt/virksomhedsbeskrivelse for at få mere information omkring vilkårene, samt hvordan du tegner aktier i selskabet.