Skip to main content

ANNONCERING:

IPO: Relesys A/S

tegningsperioden er slut. Læs mere om resultatet af udbuddet her.

Danske Relesys A/S er en Software-as-a-Service-virksomhed, der gør det muligt for virksomheder at nå, engagere og forene deres medarbejdere. Dette opnås gennem en tilpasselig kommunikations- og performanceplatform, som kan tilgås via en skræddersyet app.

Udbuddet i hovedtræk

Udbudskurs

6,25 DKK pr. aktie

Tegningsperiode

D. 9. nov. – D. 22. nov.

Minimumstegning
608 aktier

3.800 DKK
Emissionsbeløb

82,8 mDKK

Ticker

RELE

Markedsværdi

250 MDKK

Første handelsdag

D. 1. dec. 2021

Minimumstegning for individuel tildeling

250.000 DKK

Forhåndstegning

73,5 MDKK (88%)

Børs

First North Denmark

Kort om virksomheden

 • RELESYS A/S

  Relesys blev grundlagt i 2014 af Jesper Roesgaard og Jens Ole Lebeck med det ene formål at skabe et mere engageret og forenet arbejdsstyrke. Kommunikations- og performance platformen gør det muligt for virksomheder at styrke deres interne kommunikation og præstation ved at give medarbejderne adgang via en intuitiv brugervenlig app, med alle de oplysninger, de har behov for til at få succes med deres job og dermed forbedre overordnet ydelse

 • PRODUKT

  Relesys tilbyder en alt-i-en platform, der samler alle kommunikation, daglig drift og træning i ét løsning, der gør den let tilgængelig for alle medarbejdere at logge på når som helst – hvilket resulterer i en mere engageret og forenet arbejdsstyrke. Relesys platformen forener hele organisationen ved samle alt arbejdsrelateret indhold i én applikation. Applikationen er tilpasset med relevante moduler og funktioner, der matcher den enkelte kundes behov, den eksisterende informationsstrøm og visuelle identitet.

 • FORRETNINGSMODEL

  Relesys har to indtægtskilder; abonnementer og konsulentydelser. Abonnementstjenester repræsenterer størstedelen af omsætning og består af licenser, mens rådgivning tjenester står for den resterende omsætning og består af den løbende service, der ydes kunderne af klientsuccesteamet. Den nuværende opdeling af omsætningen er 82% abonnementsomsætning og 18% rådgivning indtægter. Her sigter Relesys efter at forbedre abonnementsdel til 90 % som steady state niveau. 

 • MARKED

  Det største markedssegment inden for HR-software er personale M&P (178 mia. kr.), som dækker over softwareløsninger såsom lønautomatisering, ERP og lignende systemer. Dette markedssegment er også det mest modne, idet de historisk set er et af de første områder af HR-processer, der skal digitaliseres. Det hurtigst voksende markedssegment er Engagement og Connectivity, som involverer medarbejdernes entusiasme på deres arbejde og arbejdsplads. Engagement & Connectivity var mindre prioriteret før Covid-19 pandemi, men det skiftende forretningslandskab har gjort det til et af de vigtigste aspekter af HR processer med en forventet årlig vækst på 28 % frem mod 2025. Dette markedssegment forventes, at blive større end rekruttering og vil udgøre  137 mia. kr. i 2025.

 • KONKURRENCE

  Konkurrence landskabet er præget af væren stærkt fragmenteret med mange globale, regionale og lokale udbydere. Konkurrence landskabet omfatter både rent marked segmentudbydere samt overlappende platforme som Relesys. Ydermere er markedet præget af både niche udbydere og mere generelle SaaS-udbydere. Generelt tilbyder de fleste udbydere en app-baseret softwareløsning, beregnet til at blive downloadet på en telefon eller tablet eller bruges på en stationær computer. Ser man på de tætteste konkurrenter, der tilbyder markedssegment-overlappende platforme såsom Relesys, er dette Speakapp, Staffbase og Actimo.

 • PROVENU

  Relesys vil accelerere sin internationale udvidelse. Overskuddet vil delvist blive afsat til øge salg, kundesucces og designmedarbejdere på både eksisterende og nye markeder, samt salgskontorer på udvalgte markeder i Europa og Norden Amerika.

Finansiel information

(MDKK) 2019 2020
Netto omsætning 20,6 25,7
EBITDA 4,4 3,7
EBIT 2,9 1,9
Resultat efter skat 1,9 1,5

Multipler

Selskabet handles til følgende multipler baseret på pre-money markedsværdi:

 • P/S – 9,7x
 • EV/EBITDA – 67,6x
 • P/E – 166,7x
2020 (Historisk)

P/S

EV/EBITDA P/E
First North 13,7 21,8 20,3
Danske Small Cap 5,6 13,8 12,8
Danske Mid Cap 5,1 9,3 15,2
Danske Large Cap 5,5 23,5 26,3

Dokumenter

Læs nedenstående prospekt/virksomhedsbeskrivelse for at få mere information omkring vilkårene, samt hvordan du tegner aktier i selskabet.