Skip to main content

ANNONCERING:

IPO: Scandinavian Medical Solutions A/S

Tegningsperioden er slut. Læs mere om resultatet af udbuddet her.

Danske Scandinavian Medical Solutions A/S er en handelsvirksomhed, der er specialiseret i indkøb og videresalg af brugt billeddiagnostisk udstyr af høj kvalitet så som CT- og MR-scannere. Selskabet udbyder for mellem DKK 27- 30 mio. aktier ved deres børsnotering på First North i Danmark til en pre-money værdi på ca. DKK 106,25 mio. Der er modtaget forhåndstegninger på DKK 15,52 mio., hvilket svarer til ca. 55% af udbuddet.

Udbuddet i hovedtræk

Udbudskurs

5,00 DKK pr. aktie

Tegningsperiode

d. 13. okt. – d. 26. okt.

Minimumstegning

760 aktier

3.800 DKK

Emissionsbeløb

27-30 MDKK

Ticker

SMSMED

Markedsværdi (pre-money)

106,25 MDKK

Første handelsdag

d. 3. Nov. 2021

Minimumstegning for individuel tildeling af aktier

Forhåndstegning

15,52 MDKK

børs

First North – Danmark

Kort om virksomheden

Scandinavian Medical Solutions A/S, med hovedsæde i Aalborg, er en dansk handelsvirksomhed, der er specialiseret i indkøb og videresalg
af brugt billeddiagnostisk udstyr af høj kvalitet.

Produkt: Billeddiagnostisk Udstyr omfatter bl.a. CT- og MR-scannere samt ultralydsapparater og røntgenudstyr. Udstyret bruges til at diagnosticere sygdomme, gennemføre behandlinger og følge udviklingen af sygdomstilstande. SMS har specialiseret sig i at tilbyde fleksible løsninger, der er tilpasset kundernes specifikke krav og behov, som alternativ til ny-produceret OEM-udstyr, som ofte er en større investering.

Forretning: SMS køber som hovedregel kun brugt billeddiagnostisk udstyr, der er blevet serviceret gennem hele dets installationsperiode. Det betyder, at udstyret er blevet vedligeholdt, og tekniske problemer er blevet adresseret når eller hvis, de er opstået. Sourcing er derfor SMS’ kerneforretning. Med en
forretningsmodel baseret på køb og videresalg af brugt billeddiagnostisk udstyr har selskabet fokus på at købe klogt og matche købernes behov.

Marked: Det globale marked for medicinsk billedbehandling var i 2019 på USD 33,69 milliarder, og det forventes at nå op på USD 43,33 milliarder i 2027 med en CAGR på 5,1 % frem mod dette tidspunkt.

Konkurrence: Markedet for brugt billeddiagnostisk udstyr er overordnet set opdelt mellem OEM’er, ISO’er og Resellers. SMS hører på nuværende tidspunkt til i den sidste kategori, men med en ambition om at accelerere udviklingen af Selskabet som europæisk ISO med multi-vendor services. ISO’erne er typisk specialiseret i handel (køb og videresalg), servicering, installation, transport m.m

Provenu: Selskabet vil anvende provenuet fra børsnoteringen til at (1) øge selskabets lagerbeholdning markant, (2) teknologudvikling, (3) markedsudvidelser og udvikling af salgsorganisation, (4) udlejningsløsninger.

Finansiel information

(TDKK) 2019/20 20/21
Bruttofortjeneste 7.362 8.414
EBIT 5.964 7.325
Resultat før skat 4.511 5.565
Totale aktiver 17.061 16.603
Rentebærende gæld   –    – 

Dokumenter

Læs nedenstående prospekt for at få mere information omkring vilkårene, samt hvordan du tegner aktier i selskabet.