Skip to main content

ANNONCERING:

IPO: Green Hydrogen Systems A/S

tegningsperioden løber fra d. 8. jun til 21. jun 2021

Danske Green Hydrogen Systems A/S er en førende leverandør af effektiv, standardiseret og modulære elektrolysatorer, der anvendes til lokal produktion af grønt brint ved hjælp af vedvarende elektricitet. Selskabet vil hente ca. DKK 1,1 mia. på deres børsnotering på hovedbørsen Nasdaq Copenhagen i Danmark til en pre-money værdiansættelse på ca. DKK 1,9 mia. Eksisterende investorer heriblandt bestyrelsen og nogle få nye har givet tilsagn om at deltage i den planlagte aktietegning på DKK 656 mio. 

Udbuddet i hovedtræk

Udbudskurs

40,0 DKK per aktie

Antal udbudte aktier

27,5M aktier

Emissionsbeløb

1.100 MDKK

Tegningsperiode

d. 8. jun – d. 21. jun

Markedsværdi

3.000 MDKK

børs

Nasdaq Copenhagen – Danmark

Kort om virksomheden

Green Hydrogen Systems A/S, grundlagt i 2007, udvikler of producerer elektrolysløsninger til produktion af brint. Selskabets teknologi er allerede i brug i Europa med det hurtigt voksende OEM-segment, som er et afgørende segment for selskabets fremtidige vækstplaner.

Støttet af voksende omsætning og nylige investeringer fra blandt andet A.P Møller Holding og Norlys har det været muligt for Green Hydrogen Systems, at skalere deres aktiviteter aggressivt. Selskabet har netop afsluttet den første fase af deres nye avancerede produktionsanlæg ved Kolding i Danmark, som bliver en af de største alkaliske elektrolysefabrikker i Europa.

Finansiel information

(MDKK)  2019  2020
Nettoomsætning    0,740  12,226
EBITDA  -1,735  -69,617
Resultat efter skat  -1,561  -73,241
Totale aktiver  40,909  232,898
Gældsforpligtelser  16,434   53,035

Green Hydrogen Systems A/S venter i 2021 en omsætning mellem MDKK 40-60 og et EBITDA mellem MDKK -105-115. 

At vurdere selskabets værdiansættelse baseret på 2020 resultater og 2021 forventninger ville ikke være retvisende. Derimod bør investorerne  kigge mod 2025, hvor selskabet forventer at krydse DKK 1,0 mia. i omsætning. Dette svarer til en P/S’25 på 3x den forventede børsværdi på ca. DKK 3,0 mia. Sammenlignet med selskabets to tætteste konkurrenter, britiske ITM Power (ITM) – P/S’25 på ca. 9,4x, og norske NEL ASA – P/S’25 på cia. 3,5x, vil Green Hydrogen Systems gå på børsen med en rabat. 

Investment highlights

Fem grunde til at investere:

  • Stor tiltro til selskabets fremtid blandt nye og eksisterende investorer, der har givet tilsagn om at tegne aktier for DKK 656 mio. svarende til 59,6% af udbuddet. 
  • Ledelsen har forpligtet sig til ikke at sælge aktier i 365 dage.
  • En attraktivt og kommercielt gennemprøvet teknologisk platform, som understøtter muligheden for Green Hydrogen Systems til at blive førende teknologi leverandør til brintøkonomien. 
  • Klar omkostningsplan på plads for at nedbringe prisniveauerne for brint (afgørende konkurrenceparameter).
  • Værdiansættelsen af Green Hydrogen Systems vurderes til at være attraktiv relativt til andre førende aktører inden for alkalisk elektrolyseteknologi.   

Potentielle risici:

  • Mindre politisk støtte til grønt brint på nøglemarkeder, såsom EU, eller tegn på, at en bæredygtig ‘økonomi’ med grønt brint falder over tid. 
  • Selskabets manglende evne til at gennemføre kraftige omkostningsreduktioner i alkalisk elektrolyser-udstyr (pris er afgørende for at vinde markedsandel).
  • Lavere optagelse af alkalisk elektrolyseteknologi over tid sammenlignet med PEM- og faste oxid-elektrolysatorer. 
  • Multipel stagnering blandt brint aktører som følge af øget konkurrence og mere tilgængelighed af brint.

Læs mere om selskabets børsnotering nedenfor.